Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Pedofili jest tyle ,że aż normalnie włosy stają na głowie.

Przyklad.Wszedłem na czat na wp jako 10 letna dziewczynka i to co ujrzałem normalnie mnie oburzyło.Otrzymalem bardzo wiele propozycji o charaktere seksualnym ,ze stwierdzialem ,że na catach to chyba siedzą sami pedofile.

Nawet zacząlem pisać z takim i udalo mi sie go nawet namierzyć i znalzłem go na nk i podał mi swój mail .Napisalem do policji i napisali ,że nie można robić takich prowokacji.Jaka to prowokacja?? mialem od nieo wszystkie maile i zdjecia ale policja miała to gdzieś.Stwierdziłem ,że tylko potrafią płakać i działać jak coś sie naparwdę stanie ale zapobiegać to już nie.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Unikasz, napisałam wcześniej, że nie jesteśmy na sali i pytam o opinie Forumowiczów, Twoja jest taka jak w cytowanych wyjątkach z postów.

M: No to unikam czy nie?  Dołączona grafika

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem po co kontynuujesz wątek osobisty

Tak się jakoś dziwnie składa, że wiele to Twoich osobistych wątków, zatem w temacie każdy wypowiada się za siebie osobiście.

wciągasz w dyskusję moją żonę,

Pomylenie z poplątaniem.

moją żonę, która szczerze mówiąc ma ten temat w...

"Dupa" nie jest zakazanym słowem na naszym Forum, trzeba było napisać wprost na moje pytanie, że w adekwatnej rodzinnej sytuacji byłoby tak samo. U mnie nie.

Wiesz, żeby zabrać sensowny głos w takiej dyskusji trzeba być moim zdaniem rodzicem nastolatka, wtedy wie się o czym się mówi.

Jawna i wyjątkowo niestosowność wypowiedzi, wszak dobrze wiesz, iż jestem mamą nastolatka.

Trzeba trochę więcej, by mnie zirytować, pudło ;)

M: No to unikam czy nie?  Dołączona grafika

Unikasz jednoznacznie, a wnioskować logicznie nie każdemu się chce ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jawna i wyjątkowo niestosowność wypowiedzi, wszak dobrze wiesz, iż jestem mamą nastolatka.Trzeba trochę więcej, by mnie zirytować, pudło ;)

M: illa na Boga, czy tylko nas dwoje się tutaj wypowiada?... Please!.....

A skąd pomysł, że chciałbym Cię zirytować?! Kiedyś Ci coś wyjaśniłem w tej kwestii, zdania nie zmieniłem i nie zamierzam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt zgłosił swój przykład jako argument za "mniej"  z uwagi na swoją specyficzną sytuację i ten argument przynajmniej wg mnie nie jest wcale trafiony

Znowu ktoś mi wkłada w usta to czego nie powiedziałem. Czy czytanie ze zrozumieniem jest takie trudne ?

Nie jest to żaden argument za mniej ... to jet po prostu życie i przytoczyłem swoją historię.

udaje się zapewne wielu pedofilom,  gwałcicelom, złodziejom nawet mordercom -czasami potem są przykładnymi obywatelami

a z tym to za daleko się posunąłeś zrównując mnie do osób które wymieniłeś ... dlaczego ?

Pozostawiam wam do dowolnej interpretacji, ponieważ niezależnie od tego co napiszę i tak nie zostanie prawidłowo odczytane :)

A kiedy będziesz miał dzieci ( może je masz) to wtedy na 100% będziesz potrafił wytłumaczyć działania swojego dziecka jeżeli zrobią to co ja będąc w moim wieku.

Nawet do głowy nie przyjdzie wam nazwać swoje dziecko pedofilem

A powinniście.Bo przecież jesteście tacy moralni i uczciwi w stosunku do prawa.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt, sam się wyrwałeś ze swoją historią, choć nikt (nomen omen) nie wzywał Cię do odpowiedzi.

Nie powinieneś się w takim razie obruszać, że Moon, dla którego również pedofila jest czynem godnym najwyższego potępienia, wyraził co wyraził.

Nawet do głowy nie przyjdzie wam nazwać swoje dziecko pedofilem

Wiesz, o pewnych sprawach związanych z seksem należy z dzieckiem rozmawiać zanim zacznie, tak samo o złym dotyku, który może się zdarzyć, o przypadkowej ciąży, na którą może być za wcześnie oraz o chorobach przenoszonych drogą płciową.

W związku ze swoją historią najpewniej nie będziesz potępiał swojego potomstwa jeśli i ono pójdzie w Twoje ślady i gdy skończy się ciążą, przyjmiesz na klatę, jednak kosztem jakości przerwanej młodości swojego nastoletniego syna.

Oczywiście ciąża jest mniejszym złem, jeśli chodzi o bezpieczny seks, ponoć gorsze niż hiv jest chlamydia, hpv i hcv, ale nie mnie to oceniać, nie jestem lekarzem.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt, Illa w zasadzie napisała to co zamierzałem i powtarzać się było by bez sensu podobnie jak  gadanie o tym że przytoczyłeś swoją historię nie mając na celu wsparcia argumentu że przypadki pedofilli nie zawsze należy równać  bo nie musisz wypierać się swojego zdania, głos w dyskusji  zabrałeś i luz,nikt Cię za to nie krytykuje-  miałeś do tego prawo jak i ja do stwierdzenia że Twój przykład nie  jest dla mnie  argumenem

co do określeń - złodziej , pedofil, morderca to są sprawcy przestępstw - sam napisałeś że kiedyś takie przestępstwo - w rozumieniu przepisów k.k  popełniłeś więc skąd oburzenie, ja tez napisałem co zrobiłem i co w tamtym czasie też czyniło mnie sprawcą czynu zabronionego  - nic osobistego czysta tautologia

posługiwanie  się przykładem własnych dzieci ma  wymusić łagodniesze spojrzenie na sprawę robienia tego co złe? napisałem wcześniej jasne Twój syn może prowadzić po pijaku i zabić kogoś ale może tez wracać wesoło ze szkoły i zostać przez pijaka zabity?  co wtedy ? - z jednej strony wybielanie latorośli z drugiej chęć linczu na miejscu za zabicie Ci  dziecka ?! - tz szarość poglądów, hipokryzja czy zwykłe stonowanie stanowiska? 

dlatego sprawę sądów pozostawia się osobom bezstronnym i zawodowo do tego przygotowanym  na podstawie przepisów ogólnodostępnych dla społeczeństwa   i argumenty subiektywne w stylu "jak twoje dziecko tak zrobi to zaczniesz na to inaczej patrzeć" o ile na pewno wzbudzają wewnętrzne emocje o tyle z punktu widzenia prawa pilnującego bezpieczeństwa całego społeczeństwa czyli moich i Twoich dzieci są nieodpowiednie do omawianego problemu.

żeby była ostateczna jasność Nikt  Twój osobisty  wątek wplątałeś dobrowolnie w dyskusję i to może nie tyle po przeciwnej stronie barykady bo takiej w tej dyskusji raczej nie ma ale do grupy głosów które ja odbieram jako próbę stopniowania  oceny zjawiska w zależności od konkretnej sytuacji i konkretnych przypadków, dobre intencje oponentów w dyskusji rozumiem i zapewne obecność biegłych psychologów i armii specjalistów podczas samego procesu ma na celu zbadanie konkretnego przypadku, po to jest możliwość obrony żeby przytaczać  też argumenty i okoliczności łagodzące- jeśli takowe występują,jednak my tu rozmawiamy o  aspekcie społecznej reakcji na taki czyn i tyle.

prawo jako przepisy co wolno a czego nie jest tworzone dla ochrony, chroni się z reguły tych którzy sami sie ochronić nie potrafią, małoletni są słabsi nie tylko z uwagi na ograniczenia fizyczne, prawne ale i emocjonalne stąd tak wiele rzeczy które stosuje się wobec dorosłych  nie stosuje się wobec nich- zarówno przy ich ochronie jak i karaniu za popełnione czyny, mając na uwadze powyższe jestem za pełnym potępieniem i karaniem takich zachowań- kwestię osądu konkretnych przypadków pozostawiając organom państwa do tego powołanym.Nie ma w tym nic osobistego w stosunku do żadnego z adwersarzy dyskusji, ot stanowisko ogólne wobec tematu.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ŁaurBałaur i Nikt70 szacun za wasze wypowiedzi są takie hmm normalne :redevil:

Nikt poniżej 16 roku życia nie jest pedofilem zgodnie z literą polskiego prawa i wypowiadający się tutaj w tym temacie zapewne doskonale o tym wiedzą!!! Jeżeli mam 18 lat i posuwam 14 stkę też nikt absolutnie nikt żaden prokurator żaden sędzia nie może mnie nazwać pedofilem. I co poniektórzy o tym wyśmienicie wiedzą. Zastanawiające dla mnie jest tylko to czemu milczą o tym nadal ślepo brnąc w tą "pedofilię"

dlatego sprawę sądów pozostawia się osobom bezstronnym

No tak z tą bezstronnością to nie przesadzajmy.

na podstawie przepisów ogólnodostępnych dla społeczeństwa

No tak ogólnodostępne :shock: mówisz o spisie treści? czyli kk, kkw, kpk, kc itd to są spisy treści :uwaga:  :uwaga: prawa polskiego!!!!!!!!

Prawo jest w ustawach, a to już nie jest tak ogólnodostępne.

Miałem nadzieję wogóle nie zabierać głosu, ale czytając wypowiedzi grzechem byłoby nie napisać żadnego postu :mrgreen:

Wiesz, o pewnych sprawach związanych z seksem należy z dzieckiem rozmawiać zanim zacznie, tak samo o złym dotyku, który może się zdarzyć, o przypadkowej ciąży, na którą może być za wcześnie oraz o chorobach przenoszonych drogą płciową.W związku ze swoją historią najpewniej nie będziesz potępiał swojego potomstwa jeśli i ono pójdzie w Twoje ślady i gdy skończy się ciążą, przyjmiesz na klatę, jednak kosztem jakości przerwanej młodości swojego nastoletniego syna.

No jak sama piszesz należy z dzieckiem rozmawiać więc nie rozumiem czemu piszesz o ciąży która przerywa młodość??

Zapewne wiesz ile dzieci mam, rozmawiałaś z Anią trochę to pewnie co nieco wyjawiła. Pomimo że mam super luźne podejście do tego tematu nie obawiam się ciąży u któregokolwiek z moich dzieci bo prócz rozmowy uświadamiam jeszcze wiele spraw.

Każdy z dzieciaków wie że ma w mojej osobie oparcie i zawsze może do mnie przyjść i porozmawiać o tym co się wydarzyło lub co może się wydarzyć i o wielu innych sprawach.

Jestem luzak kumpel dla dzieci i moja wiedza jest bardzo bogata o wyczynach pociech, wiem kto z kim kiedy i jak było, ale nigdy nie przyszło mi na myśl żeby robić z tego jakąś aferę bo córka miała mniej lub syn miał mniej a złowił taką która miała więcej :mrgreen: Nie popadam w paranoję. Sam kiedyś byłem w ich wieku i wiem że lepiej mieć oparcie w kimś na kogo można liczyć(czyt. rodzica) niż szukać pomocy i porady u obcych nieco więcej doświadczonych.

Dzieci w wieku 14 lat są niewinne???? hahaha powiedzcie to rodzicom tych którzy nie żyją dzięki takim aniołkom :growgr: 14letnim.

Jeszcze wspomniałaś o złym dotyku no właśnie tych zboczeńców powinni wieszać. Oczywiście pisząc zboczeńcy mam tu na myśli bandę psychologów którzy w przedszkolu biorą dziecko 4-ro, 5-cio letnie i wypytują się czy tatuś bierze na kolana czy dotyka tu  a tu no sorry ale to jest najgorsze kurestwo. Ta banda w dziecku zostawia największe spustoszenie, bo córka która dwa dni temu kończyła właśnie 14 lat jeszcze teraz wspominała o tym- po 9 latach!!!!!. 

Czy ktoś chce bronić tą bandę?!?!

Skończyło się dopiero jak zorganizowałem spotkanie dyrektor przedszkola, "psycholog" i ja z żoną i mecenasem jako strona. Więcej razy żadne dziecko już nie przyszło z rewelacjami do domu że pani psycholog się pytała czy macam dziecko.

No i więcej nie ma co pisać bo to temat rzeka. Ja wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinię i nie spodziewam się że ktokolwiek ją będzie podzielał.  Z takimi rzeczami to tak jak z dziurą w dupie każdy ma swoją.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawy temat i zauważyłem, że już w telewizji spore zamieszanie zrobił i myślę, że i tutaj też zrobi(zrobił - nie czytałem wcześniejszych postów, oprócz pierwszego), ale według mnie zawód i funkcja nauczycielki niesie ze sobą jakąś misję, czy powołanie i jednak taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, niezależnie od tego czy to ta kobieta uwiodła jego czy on ją, chociaż według mnie to tak czy siak świadczy o niej i to jest jej wina, bo ten chłopiec to jest czternastoletnie dziecko.

Nikogo nie bronię, a nawet przeciwnie, ale w przypadku nauczyciela mężczyzny i 14 letniej dziewczynki były by zarzuty o pedofilii i publiczny lincz tego człowieka, nie ważne czy on by ją uwiódł, czy ona jego. To są właśnie te 'subtelne' różnice. ;)

A jeżeli chodzi o pytanie w temacie - do więzienia, czy nie - moim zdaniem na tereapię jedno i drugie. :) Nie widzę nic podniecającego w 14 letnich dziewczynkach, tak samo nie wyobrażam sobie niczego podniecającego patrząc z perspektywy kobiety w stosunku do 14 letniego chłopca... Nie mówiąć już o dziecku i dalszej przyszłości..

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...