Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Łaur, nie wiem skąd i dlaczego ta personalna ironia wobec Jansa, zwłaszcza, że istota tematu na to nie zasługuje.

Jak rozumiem potępiasz sprawców pedofilii w czarnych kieckach, a  pedofilkę usprawiedliwiasz, bo:

1. Jest kobietą

2. Jest nauczycielką

3. Bo chłopak, w przypadku odwrotnym pewnie rzucałbyś gromy i najpewniej to on zmolestował biedną samotną kobietę, bo dawno chuopa nie miała.

I oczywiście byłbyś cały happy, gdyby Twój syn znalazł się w takiej sytuacji.

Cóż, jeśli tak, to temat jest wyczerpany.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Krotka i zdecydowana odmowa dla pedofilstwa. Brawo !Dziekuje w swoim imieniu za uznanie ! Razem wytrzebimy ta epidemie.

Jaka merytoryczna odpowiedź :)Szkoda tylko , że nie odnosisz się do manipulowania moimi odpowiedziami, oraz pisania rzeczy przeze mnie nie wypowiedzianych.A swoje wypowiedzi opierasz na dowolnej interpretacji.Miała to być dyskusja i wyrażenie opinii, a nie ocenianie i teraz już polowanie na czarownice ;)Napisałem o swoim przykładzie nie po to żeby się chwalić, albo kajać, tylko żeby w swoich ocenach i chęci karania zastanowić się nad pochopnością swoich sądów.Skąd wiecie, że wasi bliscy nie popełnili takiego błędu ?Wasi ojcowie lub matki nie pochwalą się wam tym.Jesteście tak żądni sprawiedliwości, że karalibyście za wszelką cenę nie patrząc na konsekwencje ?Poczytajcie to co pisałem ze zrozumieniem, bez poszukiwania sensacji. Jest to po prostu historia z życia, która wciąż trwa.
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Łaur, nie wiem skąd i dlaczego ta personalna ironia wobec Jansa

M: Ponieważ rzuca jedynie sloganami a zadałem pytanie wprost i jak dotąd nie było na nie odpowiedzi.

I oczywiście byłbyś cały happy, gdyby Twój syn znalazł się w takiej sytuacji.

a to działa w obie strony bo sama mówiłaś, że Twoje poglądy determinuje po części fakt, że jesteś matką 14-to latka lecz za 4  już lata będziesz matką 18-to latka, jestem pewien że rozumiesz co mam na myśli.

Co do Gierka to za młody jestem ;)

Ps. Dziwne, pojawia się komunikat, że wyczerpałem limit wiadomośći stąd nie mogę już cytować ani dawać odpowiedzi...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a to działa w obie strony bo sama mówiłaś, że Twoje poglądy determinuje po części fakt, że jesteś matką 14-to latka lecz za 4 już lata będziesz matką 18-to latka, jestem pewien że rozumiesz co mam na myśli.

Rozumiem to tak, że gdyby zdarzyło się Twojemu dziecku w tym wieku, uznałbyś to za pełnię szczęścia ;)

Nie jesteśmy na sali, więc mój pogląd w tej historii  jest całkiem prywatny i to pytałam Forumowiczów.

Skąd wiecie, że wasi bliscy nie popełnili takiego błędu ?Wasi ojcowie lub matki nie pochwalą się wam tym.

Cóż, istnieje taki dokument, który nazywa się aktem urodzenia i tam jest podana data urodzin dziecka oraz daty urodzeń jego rodziców.

Rozbawiłeś mnie do łez ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sory illa nie zrozumiałaś :)

Pisząc to miałem na myśli sex rodziców z nieletnim zanim stali się małżeństwem.

Też mieli 18 lat jak ja i też mogli uprawiać sex z 14-15 latkami.

Nie do pomyślenia prawda ?

Tylko dlaczego ? Bo to moi wspaniali rodzice ?

Takimi właśnie rzeczami nie będą się chwalić przed dziećmi.

I to już nie będzie zabawne.

I takich informacji nie znajdziesz w dokumencie, no chyba że byliby skazani.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem to tak, że gdyby zdarzyło się Twojemu dziecku w tym wieku, uznałbyś to za pełnię szczęścia ;)

Nie jesteśmy na sali, więc mój pogląd w tej historii jest całkiem prywatny i to pytałam Forumowiczów.

M: illa ta ironia jest... stać Cię na więcej po prostu i to nie jest ironia z mojej strony lecz wyraz szacunku dla Twojego intelektu, serio. Ty też zaczynasz wpadać w populizm? Przedstawcie argumenty dla których należy każdego wtrącić do lochu.

Ja też wyrażam swój prywatny pogląd, tylko  nie jestem radykałem.

Potępiacie Nikt'a więc rozważmy, że przedawnienia nie ma, ktoś go zadenuncjował i poszedł "do puszki" pod opiekę włochatych kolegów spod celi, w tym czasie rodzina (bo ma) traci źródło utrzymania, w rezultacie dzieci idą do "bidula", żona (ta nieletnia niegdyś ofiara) na dworzec ale co tam, sprawiedliwość zatriumfowała - cholera, sam zaczynam być populistą ;).

Przykład z "innej beczki" dla legalistów: kilka lat temu pewien właściciel piekarni rozdawał nadmiar pieczywa i "dopadł go fiskus" bo podatku za to nie odprowadził. W rezultacie stracił piekarnię, zwolnił ludzi i jest teraz zdaje się na zasiłku - litera prawa zatriumfowała.

Sorry za ten offtopowy przykład ale skoro było tutaj już o alimentach itp...

Ps. I żeby nie było, że pochwalam i propaguję pedofilię Nikt'a (sorry) - nie pochwalam ani nie propaguję ale shit happens... tyle, że nie trzeba od razu ścinać głów.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też mieli 18 lat jak ja i też mogli uprawiać sex z 14-15 latkami.

Rozmawiamy o zmolestowanym chłopaku w wieku lat 14stu, nie 15, kiedy może wg ustawy bzykać legalnie.

Nadto jest skutek w postaci dziecka urodzonego z tego "związku".

I do tego się odnoszę w każdej mojej wypowiedzi w tym temacie.

Przedstawcie argumenty dla których należy każdego wtrącić do lochu.

Przedstawiłam wcześniej moje zdanie, zatem wybacz, nie będę się cytować ;)

Ja też wyrażam swój prywatny pogląd,

Nie wyraziłeś, mimo mojej marnej prowokacji ;)

Zapytam więc wprost:

Czy tak samo usprawiedliwiałbyś nauczycielkę, a chłopaka, w tym przypadku swojego syna obwiniał?

rozważmy, że przedawnienia nie ma

Co by było, gdyby... chyba mamy więcej niż 14 lat ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzycie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Czas_zabijania_%28powie%C5%9B%C4%87%29

Wbrew pozorom to nie jest off-topic. Tam była bardzo pouczające mowa końcowa.

Zamieńcie sobie płcie. 30-paro letni nauczyciel obcuje z 14-letnią uczennicą, czego wynikiem jest ciąża. Ona chce, kokietuje, sama przychodzi do niego do domu. Tu jeszcze wchodzi w grę molestowanie.

Sytuacja, gdzie 18 latek współżyje z 14 latką, jest jednak trochę inna. Zwłaszcza, że jak on ma 17 lat i 11 miesięcy, a ona 14 to wg prawa wszystko jest ok.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja, gdzie 18 latek współżyje z 14 latką, jest jednak trochę inna. Zwłaszcza, że jak on ma 17 lat i 11 miesięcy, a ona 14 to wg prawa wszystko jest ok.

:shock:

Proszę, treść art.:

Art. 200. § 1. Kto* obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

*przest.powszechne, = kto = każdy.

Zamieńcie sobie płcie. 30-paro letni nauczyciel obcuje z 14-letnią uczennicą, czego wynikiem jest ciąża. Ona chce, kokietuje, sama przychodzi do niego do domu. Tu jeszcze wchodzi w grę molestowanie.

Było w temacie, niektórzy Forumowicze molestowanego płci męskiej uznali za mniejsze zło ;)

Oczywiście słuszna uwaga.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyraziłeś, mimo mojej marnej prowokacji ;)Zapytam więc wprost:Czy tak samo usprawiedliwiałbyś nauczycielkę, a chłopaka, w tym przypadku swojego syna obwiniał?

M: Eeee... tam "marnej"... Nie bądź taka samokrytyczna ;).

Cokolwiek bym teraz nie napisał to wątpię czy uwierzysz bo... jesteś matką po prostu a ja ojcem. Patrzymy na nasze dzieciaki zupełnie inaczej, uwierz.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...