Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

pusi hotka40, dnia 20 Października 2013 - 11:55, napisał(a):wez pod uwage realia , inne sa u nas inne w stanachM: ale ludzie są podobni.

nie koniecznie : w jednej wiosce raczej tak , w jednym miescie troche rozni , w jednym panstwie jeszcze bardziej a juz w Chinach czy Egipcie czy USA chyba zupelnie rozni.Inna mentalnosc i poczucie sprawiedliwosci - to sa realia.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

M: Sądzę, że "siedzi" się wszędzie jednakowo, niezależnie od kultury a 20 lat za opisane... kara ma mieć charakter wychowawczy, tutaj trąci już "zemstą państwa".

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

M: Sądzę, że "siedzi" się wszędzie jednakowo, niezależnie od kultury a 20 lat za opisane... kara ma mieć charakter wychowawczy, tutaj trąci już "zemstą państwa".

Oj , tutaj tez jestem innego zdania.

W Polsce dla tej grupy wiezniow jest wyjatkowo komfortowo. Sa chronieni przed innymi bo w przeciwnym wypadku okres przezycia takiego wieznia zmniejsza sie radykalnie do 24 h.

Nie sa oni zbyt lubiani w spolecznosci wieziennej. Mordercy maja lepiej.

W innych krajach np Tajlandii juz nikt sie nie bawi w ochrone i sprawa jest krotka. W USA podobnie.

Wychowawczy charakter kary to wzniosly cel tylko. Praktyka jest inna.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

to wlasnie nazywa sie - doroslosc i odpowiedzialnosc !!

Bardzo sluszna uwaga !

Tej doroslosci i odpowiedzialnosci zabraklo wszystkim.

Nauczycielce ktora miala wychowywac chlopca a nie seksualnie wykorzystywac.

Chlopcu ktory nie byl dorosly i odpowiedzialny i wreszcie naszemu forumowemu koledze ktory nie byl ani dorosly (byl tylko pelnoletni) ani odpowiedzialny i jest jak widac do dzisiaj po wielu latach dumny z tego co zrobil.

Smutne to bardzo bo nie jest to napewno dobry przyklad a wrecz naganny. Trzeba by tutaj postawic sluszne pytanie : czy Kolega rzeczywiscie jest dzisiaj odpowiedzialny i dorosly stawiajac siebie za przyklad do nasladowania ?

Kolega podkresla dobroczynne skutki swego czynu i mowi , ze nie ma zadnych wyrzutow sumienia , ze robil by to jeszcze raz i jeszcze raz.

Bardzo mnie to zasmucilo . Czy ma to swiadczyc o skrzywionym widzeniu rzeczywistosci ?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wreszcie naszemu forumowemu koledze ktory nie byl ani dorosly (byl tylko pelnoletni) ani odpowiedzialny i jest jak widac do dzisiaj po wielu latach dumny z tego co zrobil.

Sory za słowa ... ale piszesz bzdury i za chwilę zacznę wątpić w twoją inteligencję ...Nigdzie nie napisałem, że jestem dumny !!!Nie stawiam siebie za przykład , tylko zwracam uwagę , że życie pisze różne historie.Napisałem, że nie żałuję.Dałem siebie za przykład, że kara jakąkolwiek nie byłaby adekwatna do popełnionego czynu, biorąc pod uwagę, że jesteśmy razem.I żeby nie było dla myślących "inaczej" ... nie jestem dumny ... jestem szczęśliwy i nie żałuję.I rozumiem też, że osoby chętnie potępiające i żądne surowych wyroków, są osobami krystalicznymi ... bez skazy.Bo jeżeli jest inaczej to jest to hipokryzja ;)I jeszcze w kwestia wyjaśnienia , zrobiłbym to za każdym razem jeszcze raz , bo jestem szczęśliwy poznając wtedy kobietę mojego życia !!!I to ma być smutne ?
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze w kwestia wyjaśnienia , zrobiłbym to za każdym razem jeszcze raz , bo jestem szczęśliwy poznając wtedy kobietę mojego życia !!!I to ma być smutne ?

Tak, smutne, że wykorzystałeś małoletnią

A dobrze (nawet bardzo), że wszystko "dobrze" się skończyło.

Poznając - nie kobietę ale dziecko, które wyrosło dopiero na kobietę - nie musiałeś jej zaciągać do łóżka.

Można się przez dwa lata miło poznawać i spędzać przyjemnie razem czas. Bez sexu. Brak sexu nie świadczy, że dziś nie moglibyście być szczęśliwym małżeństwem i mieć dwójki wspaniałcyh dzieci.

Przedstawiasz to bardzo dziwnie - wg mnie.

PS, Rzeczywiście super wątek, głównie dzięki kompetencji Jansa i Mooncouple - wielki szacun.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

kompetencji Jansa i Mooncouple - wielki szacun.

Zgadza się :)Są kompetentni i rzeczowi.Tak bardzo , że trzymają się litery prawa w dosłownym znaczeniu i widząc paragrafy.Człowiek się nie liczy, tylko jest podmiotem.A jak to mówił Stalin " dajcie mi człowieka , a znajdę na niego paragraf"Poza ty moje wypowiedzi nie podlegają dowolnej interpretacji i dorabiania do niej dowolnej teorii, tym bardziej przypisywania mi czegoś czego nie powiedziałem.Jans tyczy się to Ciebie i twojej wypowiedzi gdzie nie jest to już twoja opinia , ale osąd.I Ginger, gdybym miał nieskończone 18 lat to już by było ok ?Nie istotne, że brakuje miesiąc, czy dwa , jest to już kolosalna różnica ... :)
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

naszemu forumowemu koledze ktory nie byl ani dorosly (byl tylko pelnoletni) ani odpowiedzialny i jest jak widac do dzisiaj po wielu latach dumny z tego co zrobil.(...)Kolega podkresla dobroczynne skutki swego czynu i mowi , ze nie ma zadnych wyrzutow sumienia , ze robil by to jeszcze raz i jeszcze raz.

M: Jans daj coś na poparcie tych słów, wkładasz swoje wnioski w "usta" kolegi i na tej podstawie wysuwasz swoje tezy o dumie i dobroczynnych skutkach... Populistyczne slogany.
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poznając - nie kobietę ale dziecko, które wyrosło dopiero na kobietę - nie musiałeś jej zaciągać do łóżka.Można się przez dwa lata miło poznawać i spędzać przyjemnie razem czas. Bez sexu. Brak sexu nie świadczy, że dziś nie moglibyście być szczęśliwym małżeństwem i mieć dwójki wspaniałcyh dzieci.Przedstawiasz to bardzo dziwnie - wg mnie.PS, Rzeczywiście super wątek, głównie dzięki kompetencji Jansa i Mooncouple - wielki szacun.

Krotka i zdecydowana odmowa dla pedofilstwa. Brawo !

Dziekuje w swoim imieniu za uznanie ! Razem wytrzebimy ta epidemie.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...