Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Pedofilia to okrutne przestępstwo i powinno być karalne, ale to nieletni molestował trzydziestoparoletnią kobietę i ona mu uległa. Jak wynika z artykułu trwało to jakiś czas. Powinna była porozmawiać dyskretnie z rodzicami, choć pewnie nieproste byłoby to zadanie. W tym przypadku trudno mówić o osobie pokrzywdzonej w sensie psychicznym jeżeli chodzi o sam akt płciowy. Jednak skutek zajścia w ciążę dla nieletniego jest olbrzymi. Powinna być odsunięta od zawodu pedagoga i pomyśleć o wychowaniu dziecka być może nawet przy pomocy rodziców chłopaka. Opisana sytuacja świadczy o niedojrzałości kobiety i nieumiejętności przewidywania skutków swego działania.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ale to nieletni molestował trzydziestoparoletnią kobietę

Tak się ta Pani tłumaczy ;)

O! Choć jestem niemal pewien, że się nie skończy w taki sposób

Ależ ja nie "obstawiam" wyniku ;)

radykalna postawa "odrobinę" mnie zaskakuje.

Tak, tkwię w emocjonalnej schizofremii w takim przypadku, w którym zwyciężył argument matki 14latka, którą jestem, na forum można pozwolić sobie na odrobinę prywaty, co oczywiście w innej sytuacji jest niedopuszczalne.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ja nie "obstawiam" wyniku ;)

Tak, tkwię w emocjonalnej schizofremii w takim przypadku, w którym zwyciężył argument matki 14latka, którą jestem, na forum można pozwolić sobie na odrobinę prywaty, co oczywiście w innej sytuacji jest niedopuszczalne.

M: Znam osobiście trzy podobne przypadki, żaden z nich nie skończył się karą bezwzględnego pozbawienia wolności.

Ciekaw jestem ilu 14-sto latków zarejestrowanych jest na "naszym" forum jako "kochankowie/bulle" i wręcz marzy o podobnej do opisanej sytuacji...

ale to nieletni molestował trzydziestoparoletnią kobietę i ona mu uległa

ten argument do mnie trafia i traktowałbym go jako okolicznośc (bardzo) łagodzącą.

Od pewnego czasu moje poglądy i tak dość liberalne uległy jeszcze głębszej liberalizacji nie jestem więc chyba dobrym partnerem do takiej dyskusji ani tym bardziej "sędzią" w tej sprawie.

Grzebiąc w "przepisach" z cytowanej strony znalazłem nader zabawny przepis:

Nie wolno umierać w gmachu brytyjskiego parlamentu.

a ten:

W mieście San Salvador pijani kierowcy mogą zostać rozstrzelani przez pluton egzekucyjny.

wydaje się nader praktyczny tylko po co aż cały pluton?

sorry za offtop

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jestem kiedy dla forumowiczow zaczyna się pedofilia ( chodzi o wiek) .

Czy 14 latka z 18 latkiem to też pedofilia ?

Czy patrzymy łaskawym okiem , bo różnica wieku niewielka ...

Dopiero szokuje różnica 14 lat i 34 ?

Gdzie jest akceptowalna granica ?

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie jest akceptowalne w Polsce by 14 latka była z 18 latkiem.Jeśli mama tej 14 latki zgłosiła by sprawę na policję, że jej córka obcowała z 18 latkiem, to on miał by problemy i traktowany był by jako pedofil. Oczywiście problem jest wtedy, gdy ktoś taką sytuację zgłosi.Ostatnio czytałem nawet jakiś durny artykuł, że ojcowie nie chcą kąpać swych malutkich córeczek by nie być uważanym za pedofila.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie jest akceptowalne w Polsce by 14 latka była z 18 latkiem.

Wiem o tym bardzo dobrze ... tak jak każdy pedofil też :P

Pytanie dotyczyło trochę czegoś innego...

Zdania forumowiczów. Co jest dla nich do zaakceptowania ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zaobserwowałem pewien problem, ja nazywam to "dorosłą młodzieżą". Są to dzieciaki, które nie słuchają nikogo robią co chcą. Ostatnio takie problemy były z gimnazjalistami, teraz zaczyna się to tyczyć również dzieci z podstawówki ( 5 - 6 klasa).Trudno powiedzieć i oczekiwać odpowiedzi na temat co jest dla kogo pedofilią.Dla matki i ojca, którzy mają 12 letnie dziecko pedofilią będzie każda osoba starsza od niej.Dla osoby, która nie ma dzieci zaś po 16 roku życia już to nie jest pedofilia.Trudno upilnować młodzież i teraz małolaty (14 - 15 lat) sypiają z starszymi, nawet są to osoby mające 30 lat.Jedne robią to bo lubią, inne dla kasy a jeszcze inne konkurują, która będzie miała więcej stosunków z różnymi partnerami.Zabawa kończy się wtedy gdy coś się stanie (dziecko, choroba) wtedy zaczyna się problem, szuka się winnego i wtedy zaczyna się nagonka pedofilia.Pedofil dla mnie to osoba, która atakuje dzieci które nie potrafią się same obronić. Wtedy są ofiarami.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z tobą :)

Tylko w temacie był poruszona sytuacja gdzie dolna granica wynosi 14 lat ... w nawiązaniu do artykułu

Nie bierzmy pod uwagę płci. Czy sex 14 letniego dziecka z 18 letnim człowiekiem jest uznawany tak samo za pedofilię i godny potępienia ? Czy jest akceptowalny ? przy założeniu, że nie jest wymuszony ... można powiedzieć za zgodą obu stron.

A dopiero potępiamy gdy różnica jest znaczna ... pomimo, że zgoda była obojga.

I dla ścisłości mam córkę ;) dziś ma już 18 lat .... ale od wieku 15-16 lak pozwalaliśmy chodzić jej na różne imprezy nawet całonocne ... zaraz ktoś pomyśli ... ładny tatuś :P 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od postrzegania czy kobieta jest w jakiś "ekstra" sposób traktowana czy nie? a to już indywidualna kwestia.Kodeks karny nie rozdziela pedofila tylko na mężczyznę, jest ogólnie postrzegane że osoba obcująca z nieletnim bez znaczenia jakiej jest płci.Co do twojego pytania seks między osobą 14 lat a 18 lat jest akceptowalny - jeśli oboje tego chcieli nie będą wyciągnięte z tego powodu konsekwencje. Chyba że rodzice tej młodszej osoby będą się upierać i mieć dowody, że starsza osoba wpłynęła w jakiś sposób na postępowanie ich dziecka.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do twojego pytania seks między osobą 14 lat a 18 lat jest akceptowalny - jeśli oboje tego chcieli nie będą wyciągnięte z tego powodu konsekwencje.

O i o to mi chodzi :)

To jest odpowiedź ...

To dlaczego nie jest akceptowalne pomiędzy 14 a 34 lub 40 ?

Nie piszę , że ty tak myślisz :D

Tylko ogólnie .... takie sytuacje wywołują oburzenie ...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...