Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Wypowiem się jawnie. Pani powinna zostać ukarana.. nie jakimś więzieniem ale nie ma miejsca dla niej w zawodzie nauczyciela czy podobnym . Z uwagi na dziecko kara powinna być wymierzona roztropnie. Co znaczy roztropnie ?. Nie stygmatyzując dziecko.. ot co.

A co do wypowiedzi powyższych uważam , że jednak nie ma symetrii pomiędzy powiedzmy spłodzenien dziecka 14-latce przez nauczyciela i sprawienia sobie dziecka "za pomocą "14-letniego ucznia.  Oczywiście na ze wskazaniem na większą szkodliwość tego pierwszego .

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zbliżasz się do tematu, o który prosiłaś w pierwszym poście by go nie poruszać.

Absolutnie nie zbliżyłam się do dyskusji antyklerykalnych.

Przedstaw mi swoją opinię zatem Illia, chcę poznać twój punkt myślenia.

Sankcje karne dla owej pani, a jeżeli skończy się bezwarunkowym pozb.wolności, tym bardziej przyklasnę.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i teraz już znam twoje zdanie na ten temat, choć oczekiwałem nieco więcej :P.Sam jestem ciekaw co się z tą Panią stanie i jak cała sytuacja się rozwinie. Z ankiety na ten czas wynika, że zdania są podzielone co do ukarania jej.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem ten artykuł . Pani niestety jest żałosna . Pozuje na uwiedzioną . Można i tak ale nie wierzę że nauczycielka nie potrafiła utemperować zapędów młodzika. Na oficjalnej fotografii występuje w ładnym stroju ale jednak odbiegającym od spotykanych standardów. Zresztą kto z uczniów w wieku 14-16 lat nie marzył o jakimś ciele pedagogicznym w kategorii seksualnej.. w tym wieku testosteron uderza pod czachą co godzine..

A mam pytanie do znawców prawa. Czy chłopak ( czyli rodzice ) może być pozwany w przyszłości o alimenty. Bo pozwać oczywiście sam może o zadoścuczynienie

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chłopak ( czyli rodzice ) może być pozwany w przyszłości o alimenty.

W przypadku skazania tej pani, moim zdaniem nie.

jednak nie ma symetrii pomiędzy powiedzmy spłodzenien dziecka 14-latce przez nauczyciela i sprawienia sobie dziecka "za pomocą "14-letniego ucznia. Oczywiście na ze wskazaniem na większą szkodliwość tego pierwszego .

Dlaczego Twoim zdaniem małoletnia ofiara pedofilii płci męskiej ma zasługiwać na mniejszą ochronę prawną?

choć oczekiwałem nieco więcej .

Czego?

Widzisz Illia ta ankieta nie ma większego sensu. Bo jak sama napisałaś

czyli cokolwiek tu napisze i wyrażę moja opinię, nie ma ona największego sensu i nic nie zmieni.A podważanie mojego toku myślenia, też nie ma większego sensu.Dobrze napisałem, ludzie sami ją zniszczą bo taką mają naturę ;].

Odniosłam się do tej części Twojej wypowiedzi, w której napisałeś, iż ta pani już wystarczająco zostanie ukarana, bo nie znajdzie pracy (parafraz)

Ankieta to nie wymiar, jeśli  jeszcze się nie zorientowałeś wystarczająco to przypomnę Ci, że znajdujesz się na forum dyskusyjnym, gdzie rozmawiamy na różne tematy, a jak wskazałam w poście wstępnym ciekawi mnie opinia Forumowiczów w tym temacie.

Jeszcze jakieś opinie do opinii? ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jakieś opinie do opinii?

Są!! :indians:  :indians: , ale pewnie mojej nie chciałabyś poznać :redevil:  :redevil:  :redevil:

Zapewne domyślasz się jaki mam pogląd w takich tematach :mrgreen:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na tę chwilę jestem w mniejszości sondażowej, na dodatek jako jedyna uważam, że dziecko poczęte w wyniku czynu zabronionego nie jest przesłanką wykluczającą sankcję karną dla pedofila.

A propos.. właśnie zaczęłam zastanawiać się nad rodzajem żeńskim słowa pedofil..

Pedofilistka? Pedofilka?

Zapewne domyślasz się jaki mam pogląd w takich tematach

Wiem, ale przecież nie ma przymusu wypowiadania się w każdym temacie ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale przecież nie ma przymusu wypowiadania się w każdym temacie

I dlatego nie chcąc wywołać burzy z tej malutkiej chmurki MILCZĘ :cenzura:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego nie chcąc wywołać burzy z tej malutkiej chmurki MILCZĘ

Oj tam, zagłosuj choć ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

(...) W Ameryce każdy kto ma stosunek z nieletnim jest traktowany jak pedofil i nie ma tu różnicy czy to facet czy kobieta (...)

M: W Ameryce można zostać przestępcą seksualnym na wiele sposobów:

http://www.polskieforumniezaleznych.pun.pl/viewprintable.php?id=532

Nie gloryfikowałbym tak tej Ameryki gdzie zupełnie przypadkowi ludzie decydują o losie innych (tzw. "ława przysięgłych")

Wyłuskałem jeden przykład pasujący do tematu dyskusji:

W Indiana i Ohio istnieje prawo zabraniające mężczyźnie - instruktorowi łyżwiarstwa stosunków ze swoimi uczennicami. Prawo to nic nie mówi o instruktorkach łyżwiarstwa i ich uczniach - chłopcach.

Sankcje karne dla owej pani, a jeżeli skończy się bezwarunkowym pozb.wolności, tym bardziej przyklasnę.

O! Choć jestem niemal pewien, że się nie skończy w taki sposób to tak radykalna postawa "odrobinę" mnie zaskakuje.

Co do sondy, mój głos to "NIE" i "TAK" z jednego powodu: nie ma sensu wtrącać takiej osoby "do lochu" tylko i wyłącznie dla przykładu, istnieje znikome niebezpieczeństwo "powrotu do przestępstwa", sądzę że po prostu już jej wystarczy.

(..) jako jedyna uważam, że dziecko poczęte w wyniku czynu zabronionego nie jest przesłanką wykluczającą sankcję karną dla pedofila.

Niewątpliwie masz rację lecz prócz litery jest jeszcze "duch prawa", to "zamieszanie" wokół... Konsekwencje w znacznej mierze już zostały przez tę kobietę poniesione.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...