Skocz do zawartości
illa

Idealny Master BDSM

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytanie kieruję do forumowych pasjonatów, teoretyków i praktyków tematu :redevil:

Zarówno osób uległych jak i Dominujących.

Jaki powinien być idealny Master* BDSM?

Jakimi cechami powinien się odznaczać?

Zapraszam do rozmowy :)

*również kobiecy odpowiednik tej pasji :redevil:

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

powinien byc stanowczy, wladczy, zapanowac nad ulegla jesli sie w jakis sposob buntuje ale jednoczesnie byc dla niej oparciem i przyjecielem.

• Lubię 5
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

idealny Master?

nie ma takich , bo kazdy ma wady

dopasowywujemy sie wspolnie , kazde z nas ma swoje oczekiwania i idealnie jest wtedy , gdy sie one pokrywaja ...

a po to mamy cos takiego jak wolna wole by moc znalezc odpowiedniego , moze to wlasnie jest idealny Master - ten odpowiedni dla uleglej , oczekiwania ktorego chce ona spelniac bez protestow i nawet , gdy czasem sie zbuntuje przeciwko Jego woli , trafi On w koncu do niej i nakloni do niejednego

Taki "soft power"?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

przyznam że temat rozwija się i coraz ciekawsze posty :-). Jedno wiem .. "masterowanie" to kawał rzemiosła oraz koniecznego talentu..

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Idealny Master dla illi..

Wysoki brunet z niebieskimi oczami Dołączona grafika

Spełniający kryterium powyższe proszeni na pw :lach:

No dobra, zaraz spróbuję sklecić parę poważniejszych zdań ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Temat - rzeka. 

Jestem tu krótko i trochę przez przypadek (cuckold nie jest mi obcy, ale nie to bywało największą podnietą), nie mam się za mędrca, więcej pewnie mógłby wnieść do tematu doświadczony i nagle zamilkły założyciel sąsiedniego wątku o posiadaniu na własność - imć Martini_Master, choć nie jestem pewny gatunkowego ciężaru owych wpisów. Drobna złośliwość, przepraszam, ale nie umiem się powstrzymać, a wątki są nieco przystające do siebie )

Być może (a nawet na pewno) nie wszystkie aspekty cuckold bdsm rozumiem, ale uogólniając i bez zbytniego rozpisywania się, niezależnie od bdsm-owego kontekstu (cuckold, czy nie, soft, hard, ultimate, różowe kajdanki czy ekstremalne doznania sado-maso) - silna osobowość i autorytet, swego rodzaju charyzma (nie koniecznie w oczach całego świata, ale na pewno w oczach drugiej strony układu/relacji), sporo odpowiedzialności, samoświadomości, wyczucia sytuacji i psyche strony uległej,  i paradoksalnie jeszcze więcej pokory - to są wg mnie cechy, które powinno się rozważać przy wyborze. 

Szacunek dla drugiej strony i respekt dla tego, co się kreuje - myślenie o bezpieczeństwie (nie tylko fizycznym ale i psychicznym) za wszystkich, skoro bierze się na barki rolę demiurga. I jeszcze jedno - tego się nie da zagrać, udawać na dłuższą metę, nadmuchane sztucznie ego pęka niczym balon, zwykle prędzej niż później.

To oczywiście niedościgły ideał, o którego w rzeczywistości ciężko, ale do czegoś trzeba dążyć )

San

P.S. Mówiąc o szacunku mam na myśli poszanowanie drugiej strony, potrzeb, chęci, preferencji a nie wycofanie, zawahanie się np. przed poniżeniem, jeśli ono jest 'upragnioną częścią zabawy' i wymarzonym doznaniem. Ale też takowe poniżenie nie daje prawa do pogardy i traktowania z góry z pozycji zawsze lepszego. Dlatego też wspominam o sporej dawce pokory i skromności, na którą zwykle przy owym nadmuchanym ego nie ma miejsca.

• Lubię 15

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

1. Cierpliwość: bezgranicznie cierpliwy w tłumaczeniu mi tego czego nie rozumiem, nie ogarniam, nie kumam bazy ;)

To buduje zaufanie, jeśli potrafi i chce odpowiedzieć na moje dociekliwe pytania to znaczy, że traktuje mnie jak podmiot wspólnej zabawy i realizacji wspólnych fantazji.

Gdy podwija kitę i ucieka znaczy, że szuka wyłącznie przedmiotu do rozładowania własnych frustracji.

Rozmowa, a zwłaszcza niewygodne dla niego pytania, na które nie zna odpowiedzi, bądź wstydzi się ich udzielić,

Spotkałam takich masterów i również ulegle dziewczyny, tzw. pokolenie Greya ;)

Chciałam enumeratywnie cechy przeze mnie pożądane, ale mając na względzie powyższą wypowiedź San'a, zostaje mi pokornie zmilczeć..

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szacunek dla drugiej strony i respekt dla tego, co się kreuje - myślenie o bezpieczeństwie (nie tylko fizycznym ale i psychicznym) za wszystkich, skoro bierze się na barki rolę demiurga. I jeszcze jedno - tego się nie da zagrać, udawać na dłuższą metę, nadmuchane sztucznie ego pęka niczym balon, zwykle prędzej niż później.To oczywiście niedościgły ideał, o którego w rzeczywistości ciężko, ale do czegoś trzeba dążyć )

Tak , ideały są jak gwiazdy - nigdy nie można ich dosięgnąć. Jednak zawsze można się według nich orientować w życiu.

Szacunek i respekt wyznaczają tutaj kierunek a bezpieczeństwo i zaufanie drugiej strony stanowią granice.

Pokora i charakter są z pewnością nieodzownymi cechami "idealnego Mastera".

Respekt do tego co się kreuje oznacza perfekcje i zrozumienie.

Idealny Master to taki który spełnia najwięcej oczekiwań ( nawet tych nieświadomych ).

P.S. Znaczenie użytych słów-haseł wyjaśnił już wcześniej mój przedmówca który w dodatku przepięknie stworzył ramy portretu "idealnego Mastera". 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ideal Majster !

Dobry psycholog, wojskowy zwiadowca który rozpoznanie potrafi zrobić i wyciągnąć wnioski, połączy z wiedzą przekazaną przez kobietę by szukać punktu granicznego, ( Później udowodni uległej mu że granicę miała bliżej niż myślała lub diablice posiądzie )

Mimo tego że poważny, potrafiący się delektować jej poddaniem a wtedy sądzę że bliski realizacji "ideału" tej mokrej małej klęczącej dziewczynki może być ...

tylko czy smok czasem ostatnio nie zjadł odważnych a zostawił same ;p anielice obrośnięte pierzem ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...