Skocz do zawartości
Jans

PSA Pytanie do Panow i nie tylko

PSA Pytanie do Panow i nie tylko.  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy badales wartosc PSA ?

• nie
    • tak : nieoznaczalne
    • tak : do max 4 ng/ml
    • tak : powyzej 4 ng/ml

Rekomendowane odpowiedzi

Jans, PSA to jedno z kilku badań, z jednego pobrania będzie wszystko zbadane co możliwe :) Pani doktor wypisała skierowanie, więc już już nie wiem czy jest potrzebne czy nie :D mniejsza o to, najważniejsze, że zdecydował się w końcu zrobić "bilans 40latka" :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, PSA to jedno z kilku badań, z jednego pobrania będzie wszystko zbadane co możliwe :) Pani doktor wypisała skierowanie, więc już już nie wiem czy jest potrzebne czy nie :D mniejsza o to, najważniejsze, że zdecydował się w końcu zrobić "bilans 40latka" :)

Bardzo rozsadny "bilans" i godny nasladowania.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Badanie PSA mozna przeprowadzic tez samodzielnie bez skierowania w dowolnym laboratorium.

To tylko pobranie krwi i kosztuje maksymalnie 20 zl. Warto spokojniej spac po wyniku. :)

Taka dbalosc o meza nalezy tylko chwalic i nasladowac. Zwykle mezczyzni potrzebuja troche "motywacji".

Jesli wyniki testu PSA beda w zakreslonych granicach to mozna sobie spokojnie poczekac na odlegly termin u urologa i zrobic ponownie test za rok bezposrednio przed zapowiedziana wizyta urologa. Napewno urolog pochwali taka madra profilaktyke u mezczyzny.

Kazdy dojrzaly mezczyzna powinien co roku powtarzac test PSA.

Nie , nie bede sie z Toba wdawal w dyskusje bo jestem zwolennikiem merytoryki a nie bezwartosciowych frazesow.

Radze jednak uzupelnic wiedze w zakresie medycznym i nie uzalezniac swojego zycia od czulosci palca urologa.

Nie gniewaj się kolego ale o medycynie z treści twoich postów wynika masz pojęcie internetowe a ja jestem prawdziwym doktorem takim co to skończył akademię medyczną, zrobił doktorat i w dodatku 2 specjalizację etc.  a nie doktorem z google. Stąd obawiam się, że faktycznie nasza dyskusja nie ma sensu. Niestety wypisujesz też rzeczy  które są delikatnie mówiąc nie do końca sensowne. Aczkolwiek nie odmawiam ci dobrych intencji. Niemniej jednak żadne znane mi wytyczne Europejskiego czy Amerykańskiego Towarzystwa Urologicznego nie zalecają robienia co roku PSA mężczyznom. Więc w jakim celu to piszesz? Nie wiem.

Za szkodliwe też uważam utwierdzanie w przekonaniu ludzi, że zrobienie PSA pozwala bez konsultacji spać spokojnie. Czy człowiek z wynikiem fałszywie ujemnym tj. chory, któremu test nie wykrył choroby naprawdę twoim zdaniem może spać spokojnie? Wątpię. Dlatego moje jedyne zalecenie. Drodzy ludzie nie unikajcie kontaktu z lekarzem. Bo uwierzcie mi daje to waszemu zdrowiu lepsze efekty niż samoleczenie lub samo diagnozowanie na podstawie wiedzy z google. Zwłaszcza w przypadku tak poważnych chorób jak nowotwory, bo to nie katar. Tyle mam w temacie do powiedzenia. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo rozsadny "bilans" i godny nasladowania.

Trzy lata po terminie ;)

Drodzy ludzie nie unikajcie kontaktu z lekarzem.

My nie unikamy, to lekarze unikają nas!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy lata po terminie ;)

My nie unikamy, to lekarze unikają nas!

Myślę, że trochą uogólniasz i upraszczasz. Ale bynajmniej jestem ostatnim, który napisze, że polski system zdrowotny dział w sposób sprawny. 

Pan Amik

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, wszyscy pacjenci uogólniają i upraszczają, a lekarze robią wszystko, by przepędzić ich z przychodzi, szpitali i wykorzystując ich trudną sytuacją zdrowotną zagonić do ich własnych prywatnych gabinetów.

Kapujesz?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem prawdziwym doktorem takim co to skończył akademię medyczną, zrobił doktorat i w dodatku 2 specjalizację etc. a nie doktorem z google. Stąd obawiam się, że faktycznie nasza dyskusja nie ma sensu. Niestety wypisujesz też rzeczy które są delikatnie mówiąc nie do końca sensowne.

Jesli jestes "prawdziwym doktorem"  a nie "internetowym" to udzielaj tutaj w internecie swoich "prawdziwych" porad .

Napewno wszyscy natychmiast w nie uwierza po Twoim zapewnieniu o posiadanych tytulach. Zycze duzo sukcesow.

Proponuje jednak skonczyc z konfrontacyjnym tonem i zawiesic skierowana na moja osobe agresje.

Roznica pogladow tego nie usprawiedliwia i miejsce jest tez niestosowne.

Z pewnoscia taka sytuacja nie prowadzi do niczego dobrego.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, wszyscy pacjenci uogólniają i upraszczają, a lekarze robią wszystko, by przepędzić ich z przychodzi, szpitali i wykorzystując ich trudną sytuacją zdrowotną zagonić do ich własnych prywatnych gabinetów.

Kapujesz?

Czy jestem na forum cuckold? Czy na forum dowalmy doktorom bo to chuje?;-)  Co więcej nie lubię odpowiedzialności zbiorowej. Chyba każdy człowiek pracuje na swoje konto prawda? Więc nie zamierzam być piorunochronem który obrywa za czyjeś złe doświadczenia lub czyjeś patologiczne zachowania. Proszę o pokój, gdyż ja z nikim wojny nie prowadzę ani z tobą ani z Jansem.

Nie , nie bede sie z Toba wdawal w dyskusje bo jestem zwolennikiem merytoryki a nie bezwartosciowych frazesow. Radze jednak uzupelnic wiedze w zakresie medycznym i nie uzalezniac swojego zycia od czulosci palca urologa.

Jednak nie czuję się tym, który rozpoczął konfrontacyjny ton. Nie mam nic do ciebie. Ale zaczepiony oddaję. Proponuję pokój. Bo z większością twoich postów się zgadzam a krzewienie przez ciebie ważnych tematów medycznych uważam za chwalebne. Więc nie mam ochoty cię atakować i proszę o to samo. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jestem na forum cuckold?

Nareszcie zlapales gdzie sie znajdujesz , szkoda , ze tak pozno.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie zlapales gdzie sie znajdujesz , szkoda , ze tak pozno.

Ech. Dobra kończę tę dyskusję, bo szkoda na nią życia. Polecam mniej napinania a więcej humoru i pozytywnego podejścia do ludzi i dystansu do własnej osoby. Staram się taki posiadać. Jeśli jednak nie zawszem i wychodzi i czymś cię uraziłem przepraszam, gdyż nie miałem takiej intencji. Przeciwnie moje intencje są pozytywne. Niemniej jednak ja naprawdę mam dośc w życiu tematów medycznych i te tu mogę olać. Co mi tam;-) Życzę wszystkiego najlepszego i jest to szczere. 

Ech. Dobra kończę tę dyskusję, bo szkoda na nią życia. Polecam mniej napinania a więcej humoru i pozytywnego podejścia do ludzi i dystansu do własnej osoby. Staram się taki posiadać. Jeśli jednak nie zawszem i wychodzi i czymś cię uraziłem przepraszam, gdyż nie miałem takiej intencji. Przeciwnie moje intencje są pozytywne. Niemniej jednak ja naprawdę mam dośc w życiu tematów medycznych i te tu mogę olać. Co mi tam;-) Życzę wszystkiego najlepszego i jest to szczere. 

Pozdrawiam i miłego wieczoru 

Pan Amik

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...