Skocz do zawartości
DominaParka21

Pokrzywy

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjemne z pozytecznym, pokrzywy sa bardzo zdrowe... Fajny hardcorowy pomysl. Jak ktos sprobuje to prosze o relacje ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

WSTEP

Co znajdziemy w pokrzywie? 

Pokrzywa to królowa wszystkich ziół.

Najcenniejsze są jej liście i korzenie. Zawierają witaminy A, C, B2 i B5, E, K oraz składniki mineralne: żelazo, wapń, krzem, magnez, mangan, fosfor, jod, sód. Są bogate w karoten, flawonoidy, kwasy organiczne, serotoninę, histaminę, lecytynę, garbniki i fitosterole.

Na co stosować pokrzywę?
Ze względu na swoje właściwości, pokrzywa może być wykorzystywana w leczeniu wielu schorzeń. Jej dobroczynne działanie wpływa na:

• Poprawę krążenia krwi, zwiększenie poziomu hemoglobiny i czerwonych krwinek, zaburzenia krzepliwości krwi (hamowanie krwotoków)

• Obniżenie poziomu cukru we krwi

• Odbudowę czynności komórek wątrobowych, schorzenia wątroby, woreczka żółciowego i śledziony

• Stany zapalne przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i jelit

• Choroby nerek, kamicę nerkową, zapalenie dróg moczowych

• Artretyzm i reumatyzm, rwę kulszowa, zapalenie nerwów

• Stany przemęczenia, wiosennego i jesiennego przesilenia, anemię, niedokrwistość, ogólne wyczerpanie organizmu

• Alergie, przeziębienia

• Choroby skórne

Pokrzywa w kosmetyce

Kąpiele z dodatkiem wyciągu z pokrzyw pobudzają krążenie i pomagają na choroby skóry, mają działanie relaksujące i odprężające. Zwłaszcza korzystne jest płukanie głowy w naparze z pokrzyw, który wzmacnia skórę i działa leczniczo na łupież, łojotok, słabe i wpadające włosy.

Jak wykorzystać pokrzywę w kuchni?

Pokrzywa jest od wieków obecna w kuchni ludowej. To zioło idealne do przygotowywania wysoko odżywczych potraw, które wzmacniają organizm.

Wystarczy przelać młode pędy i liście pokrzywy gorącą wodą (60 stopni C) lub przesmażyć na patelni, aby pozbyć się substancji parzących i wykorzystać zioło do każdej potrawy.

Co można przyrządzić ze świeżej pokrzywy?

• Napar: wystarczy kilka młodych liści zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut (można pić lub używać do przemywania skóry).
• Sok: młode pędy pokrzywy zmiksować w sokowirówce i odlać sok. Pić rozcieńczony z wodą w proporcji: 2 łyżki soku na szklankę wody.
• Miód z pokrzywą: do miodu dodać świeżo wyciśnięty sok pokrzywowy i zmiksowane liście.
• Nalewka: młode, wiosenne korzenie (lub liście) pokroić na drobne kawałki i wypełnić butelkę, zalać wódką i odstawić w ciepłe miejsce na 14 dni.
• Zupa z pokrzywami: cebulę posiekać i zeszklić, zrobić zasmażkę, dodać drobno posiekane dwie garście młodych pokrzyw i jedną startą marchew.

Po wymieszaniu zalać bulionem. Dodać drobno pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Przyprawić, zakwasić sokiem z cytryny i zagęścić żółtkiem wymieszanym ze śmietaną.

Pokrzywa to mało wymagająca roślina, która rośnie praktycznie wszędzie.

Należy jednak pamiętać, że pokrzywy rosnące w miastach czy przy drogach nie będą się nadawać do celów spożywczych – trzeba po nie wyruszyć na łąki lub do lasu.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A moze zamiast kupowac herbatke z pokrzyw lepiej ja przyrzadzic we wlasnym zakresie ?

Wystarczy maly spacer na lono natury zeby sie bogato zaopatrzyc w swieze pokrzywy.

post-8255-0-75232200-1525964779_thumb.jpg

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam to " łono natury " na podwórku . I pokrzywa mi doskonale rośnie ,na mojej ziemi bogatej w azot.  Wyznaczyłam jej obszar który może zająć i zostawiam ją w spokoju .Nie kosze ,nie  niszczę środkami chemicznymi . 

Kiedyś gotowałam tylko zupę ,ale ja mam inny przepis (podam później )  :)  .Teraz dodaje do surówek ,zaparzam ,wrzucam do koktajli,pije też sok . 

Zdrowie mnie zmusiło do ratowania się takimi sposobami . Poważne problemy z krążeniem . 

Jeśli chodzi o używanie jej w seksie ,to tak ,ja próbowałam i jakoś na początku mojego tu pobytu o tym pisałam w dziale BDSM .  Nie pamiętam gdzie dokładnie,trzeba by pogrzebać  . Daje naprawdę fajne doznania , myślę że trzeba spróbować żeby powiedzieć -"to nie dla mnie " . 

No ale trudno , jeśli ktoś nie chcę ,więcej pokrzywy dla mnie :D

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o używanie jej w seksie ,to tak ,ja próbowałam

Tak , pokrzywa to od wiekow swietny afrodyzjak :klaszcze:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , pokrzywa to od wiekow swietny afrodyzjak :klaszcze:

Afrodyzjak swoją drogą,ale jaka chłosta...

Moje osobiste parzydełka ,choć to i tak nie całość...więcej niestety nie pokaże :)

post-1493-0-08291300-1525976183_thumb.jpg

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Afrodyzjak swoją drogą,ale jaka chłosta...

Tak, taka chlosta bukietem pokrzyw byla dawniej stosowana w stosunku do "leniwych" kochankow.

O dziwo nawet bez Viagry udawalo sie ich ozywic do akcji.

Stosowano specjalna procedure.

Kandydat byl najpierw dokladnie kapany w wannie a pozniej wycierany recznikiem i znowu ponownie po raz drugi byl powtarzany ten proces. Oczywiscie zbedne owlosienie usuwano na poczatku.

W ten sposob usuwany byl ze skory caly film ochronny (warstwa tluszczu).

Nastepnie dochodzilo do wstepnej chlosty calego ciala nie omijajac meskiego organu.

Po takiej procedurze kiedy cala skora byla juz sucha czerwona i w bablach nastepowalo wlasciwe okladanie "leniwca" pokrzywami przez dlugi okres czasu.

Po tych "zabiegac" powracal na 100 % dawny wigor mezczyzny dla ktorego teraz seks stanowil pozadane ukojenie  :klaszcze:

Rowniez ozieble panie byly traktowane w podobny sposob.

Odmiana zabaw z pokrzywami byl "piknik" gdzie chetni na lonie natury tez oddawali sie podobnym uciechom :klaszcze:

Inna odmiana "naturalnej" medycyny bylo zastosowanie imbiru o ktorym juz wspominalismy szczegolnie w obszarach analnych.

A wiec natura obdarzyla nas wieloma afrodyzjakami :mrgreen:

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pierwszy raz przez przypadek wpadłam w pokrzywy (gołym tyłkiem)to jeszcze nie miałam o tym wszystkim pojęcia,co tam wyżej piszesz ,Jans ;) ale nie byłam wtedy oziebła :D

Wykorzystywanie tych doświadczeń przyszło poźniej...

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...